dariena dariena dariena dariena dariena dariena dariena dariena dariena dariena dariena dariena dariena dariena dariena dariena dariena dariena dariena dariena

kLiK sEmUA kLu AnDA sEOrAnG bLoggEr

Saturday, March 26, 2011

aRtIs KITa maKIn BeraNi


Assalamualaikum semua.... Hari ini aku nak post entry pasal artis kita yang dah makin maju. Maju dengan cara pemakaiannya mengalahkan artis Hollywood. Kalau artis Hollywood maybe boleh diterima akal coz diaorang Islam Kafir. Diaorang nak pakai seksi ker xpakai baju ker tu hal diaorang. Tapi yang menyedihkan artis kita dah berani memakai pakaian yang amat-amatlah dasyat.. Klu laki tengok confem cair ngan pakaian diaorang ni.. Yang paling menyedihkan artis kita ni sama-sama Melayu dengan kita, seagama lak tu iaitu Islam. 

Aku nak cerita pasal seoarang artis ni ha... Masya Allah pakaianya, baik xpayah pakai baju kan.. Nama artis ni Miera Liyana.. Nak kata femes tak la femes tapi pelakon la gak.. Tapi bajunya Ya Allah giler seksi, selak sikit dah nampak ngan jelas. Aku yang perempuan ni tengok pun malu ni kan lelaki.. 


Apa komen anda bila tengok gambar ni?.. Bangga, suka, kecewa, Malu.. Tepuk dada tanya lah iman korang. Perlukah artis macam ni dibiarkan mewarnai dunia hiburan kita. Seharusnya pihak kerajaan serta masyarakat gam artis-artis yang memakai pakaian yang menjolok mata ni coz  bagi memelihara agama serta bangsa kita..

P/s Renung-renungkan dan selamat Beramal






Share

Comments
18 Comments

18 SuRaT CHiNTa:

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

selak sikit baju dia terus nmpak tet!!!!!! heheh,

iN@_D@r!N@H said...

tau xper... amat memalukan kaum perempuan

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

segan nak tgk..tapi da dia bg tgk..kiter tengok je la n jagn kelip2...biar dia malu sendiri..heheheh

iN@_D@r!N@H said...

hahha.... klu kita tengok pun confrem dia tetap xmalu... Klu dia tau malu dia xkan pakai macam tu

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

LAGI2 KALU LELAKI YANG TGK KAN..MESTI MAKIN DIA NAK TUNDUK2 BADAN..BG TERJOJOL..HEHEHE MCM NE LA KES ROGOL TAK BANYAK...GERAM TGK...HEHE

iN@_D@r!N@H said...

bETul tu.. makin ada laki pandang makin menunjukkan aset yang ada.. Subhanallah, apa nak jadi agaknya...

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

in@--> hehehe....betul2...

diana said...

tak malu!!
eiii...

fizalinolie said...

Selamat berkenalan Ina... Hurmm, pasal artis tu amat memalukan, dahla tu statement dia kat akbar kata dia tak sempat nak mencuba. Alasan yang tak masuk dek Akal. Setahu saya kalau kita beli baju ker.. Mestilah mencuba dahulu sebelum pakai.. Tak logik langsung alasan dia. Yang pasti dia sebenarnya memang nak pakai tu... Amat memalukan... Sedih tengok. Saya yang tengok kat gambar jer pun dah malu... =(

iN@_D@r!N@H said...

@fizalinolie Tau xper.. statment dia mmg xleh diterima akal.. sama2 la kita doakan dia akan berubah

missh aryeika said...

xmalu ke tayang cmtuh , adeh ....
kesian dekat org cmtuh , cm tade manners jea .

Cik Yana said...

Seriously malu tengok gambar die ni. Kalau ye pun Tuhan tak bukak kan lagi pintu hati nak menutup aurat kan, agak2 la nak pakai baju tu. Mesti perasan hollywood die ni. Hahaha~

Entry terkini: Panas: Mereka dicekup dalam kegelapan ketika Earth Hour :)

iN@_D@r!N@H said...

@Cik Yanaartis kita kat sni mmg perasan dia berada kat hollywood.. Tu sebab makin rancak brpakaian nampak lurah

cik anna said...

memalukan...

babykristal said...

meninggal jejak disni..xjumpe cbox lar ;)

Nur Amalina binti Yazid said...

nauzubillah~~

melayu ke ni...

amii afandi said...

memang memalukan. statement yang diberi pun tidak masuk akal.

sedih betul melihat dunia sekarang.

^ C.e.n.g.k.i.h ^ said...

kt ABP bukak blkng plak..mcm2 die nie..sabar je la